werkwijze

Ben je op zoek naar schilderlessen? Amor Vitae is een Schilderoord, gebaseerd op het werk van Arno Stern.

De werkwijze in Schilderoord Amor Vitae is erop gericht om tot je eigen expressie en spel te komen. Je schildert, in een speciaal ontworpen ruimte, op je eigen manier. Werken is hier spelen en spelen is genieten. Je krijgt alle vrijheid om zelf te ontdekken en te leren in je eigen tempo.

Je krijgt geen opdrachten en geen feedback, zelfs geen complimenten. Dat is wellicht even wennen, maar de oogst is een ervaring van ruimte om te zijn wie jij bent. Dat geeft zelfvertrouwen en positieve energie. Schilderen bij Amor Vitae kan een impuls geven aan je ervaring van zelfstandigheid en authenticiteit. En dat werkt door buiten het schildervel. Je beleeft dat je zelf kunt ontwikkelen wat je wilt ontwikkelen. Op jouw tempo, op jouw manier. En dat dat genieten is.

Vergelijkingen met flow en mindfulness zijn niet vreemd. Schilderen bij Amor Vitae kan je helpen om negatieve zelfveroordelingen los te laten en voluit te genieten van wie je bent.

foto 2

 

Bij Amor Vitae maak je deel uit van een groep en daarbinnen werk je individueel. De aanwezigheid van anderen versterkt het speelse karakter van het atelier. We praten niet over het werk dat we maken. Niemand zal je werk bestuderen en je hoeft niets uit te leggen. Er zijn geen verwachtingen over hoe en wat jij maakt. Jij werkt en speelt op jouw unieke manier. Je bent welkom.

Het schildermateriaal is van hoogstaande kwaliteit en duurzaam geproduceerd. Er wordt gewerkt met een palettafel met 18 kleuren gouache. De kleuren zijn natuurlijk en opvallend rijk aan pigment. Uiteraard is de verf niet giftig en geschikt voor alle leeftijden. De penselen zijn op ambachtelijke wijze gemaakt en een genot om mee te schilderen. Ze kunnen zeer fijn én grof gebruikt worden. Maar je kunt natuurlijk ook met je vingers aan de slag.

Tijdens het schilderen maak je een beweging van je eigen werk aan de wand naar de karakteristieke palettafel in het midden van de ruimte.

Deze beweging maakt het makkelijker je gedachten over het schilderen los te laten en in een prettige flow te komen.

Als facilitator van het schilderspel sta ik steeds voor je klaar en reik ik je – als je wilt – aan wat je nodig hebt: een kruk, een ladder, een vel papier erbij… Maar ik zal je werk niet bestuderen, niet beoordelen en niet analyseren. Je werk blijft vrij.

Schilderen bij Amor Vitae heeft iets in zich van een ritueel. De ruimte is afgeschermd van de buitenwereld om het te vergemakkelijken om tot jezelf te komen. En er zijn spelregels, die ertoe bijdragen dat iedereen zich kan overgeven aan zijn of haar spel.

Het atelier is een offline ruimte, waar geen foto’s gemaakt worden en telefoons op uit staan. Bijzonder is ook dat het werk dat je maakt in het atelier blijft. Het gaat dus niet mee naar huis. Zo blijft het vrij van oordelen. Dit werkt weer door in het schilderen en heeft, wellicht ook voor jou, een enorm bevrijdend effect. Deze manier van werken draagt er toe bij dat het schilderen in het hier en nu plaatsvindt. Wil je je werk later eens terug zien, dan kan dat. Er wordt goed voor gezorgd.

Deze spelregels zijn inderdaad spel-regels. Spel staat voorop. Schilderen bij Amor Vitae gaat over plezier ervaren in wat je doet en opgaan in wat je aan het doen bent.

Heb je zin om te komen schilderen bij Amor Vitae? Je bent van harte welkom!