atelier

foto's camera feb 2016 163Het atelier van Amor Vitae is speciaal gebouwd voor deze schildersessies. De ruimte en de inrichting ervan voldoen aan drie criteria: beschutting, praktische functionaliteit en duurzaamheid.

Beschutting – De ruimte is van de buitenwereld afgeschermd om het te vergemakkelijken tot jezelf te komen. Om dezelfde reden biedt de ruimte zo min mogelijk afleiding. Het atelier is steeds hetzelfde en kan zo een constante worden in een door velen als druk en dynamisch ervaren wereld.

Functionaliteit – Over alles is nagedacht vanuit het oogpunt van functionaliteit en alles heeft in de decennialange praktijk van Arno Stern (zie achtergrond) en in ateliers waar op soortgelijke wijze gewerkt wordt, zijn waarde bewezen: de palettafel in het centrum van de ruimte, waar de deelnemers naar toe lopen om een kwast te pakken of deze in de verf te dopen, de bekleding van de wanden, de verf, de penselen, het licht…

Ook de activiteiten van de ‘begeleider’ zijn niet toevallig: door de ruimte en de materialen voor te bereiden, punaises te verplaatsen, papier voor je op te hangen of je een krukje of ladder aan te reiken, is er regelmatig contact, zonder dat het over de inhoud van het werk gaat. De facilitator kijkt niet naar je werk en beoordeelt je werk niet.

Duurzaamheid – Daarnaast is het atelier gericht op duurzaamheid. Niet alleen de schildermaterialen (verf, papier, penselen) zijn duurzaam geproduceerd, ook het atelier zelf is gemaakt om decennialang dit atelier te zijn. En ook jouw werk wordt al die tijd bewaard. Omdat het waardevol is, in zichzelf. Wil je het werk later terugzien, dan kan dat uiteraard.

Dit alles vormt slechts de achtergrond van waar het om gaat: om jou als unieke mens, op steeds weer een uniek moment: hier en nu. In het atelier dat steeds hetzelfde blijft, kun je jezelf steeds weer opnieuw ontmoeten en in contact treden met je unieke schilderstroom (zie achtergrond) .

Het adres van het atelier is: Snelliuspad 25, 3817 TN, Amersfoort (zie voor overige gegevens de contactpagina)